Navigare anonima - anonymously

Navigare anonima pe internet

Internetul este o lume care creste in popularitate din ce in ce mai mult, daca in ziua de azi majoritatea lucrurilor se fac online, in viitorul apropiat totul va trece in acest domeniu.

Practic toata lumea va fi nevoita sa plateaca totul online, sa desfasoare anumite activitati online, mai simplu zis persoana noastra se muta cu totul pe internet (asta daca nu a facut-o deja), iar cum in societatea de azi se pune pret din ce in ce mai mult pe viata privata, dar mai ales si pe caracterul datelor personale o sa trebuiasca sa ne protejam cum stim si cum putem mai bine.

Bine atunci si totusi ce riscuri implica acest lucru?

Cu alte cuvinte o sa fim obligati sa ne protejam, iar acest lucru o putem face cu usurinta prin intermediul unor servicii, in mod special cu ajutorul unui VPN. In alta ordine de ide un lucru pe care il vom face pentru a fi protejati va fi sa pretindem ca suntem altcineva. Cu ajutorul de exemplu unui VPN o sa facem conexiunea in asa fel incat sa para ca accesam acel site din alta locatie.

Ce poate afla internetul despre tine?

De fiecare data cand accesezi un site, cei care administreaza site-ul au acces la adresa ta IP si chiar daca la prima vedere aceasta informatie pare banala, ea poate sa fie foarte importanta. Mai pe intelesul tuturor o adresa de IP este ca un CNP (cod numeric personal), iar fiecare dispozitiv are propriul IP, exact cum un om are un CNP.

Care sunt cei mai buni furnizori de VPN pentru a ne ajuta sa utilizam internetul in mod anonim

Desigur ca fiecare furnizor de VPN se bate cu pumnul in piept cu ce ofera el si cat de sigur este, insa trebuie sa fim foarte atenti de la cine cumparam. Cea mai buna recomadare pe care o puteti primi de la toti specialistii este sa nu cadeti in plasa furnizorilor de VPN care sunt gratuiti, deoarece sunt egal cu 0.

$1.99

pe luna

expressvpn logo
 • Nu există jurnalele de confidențialitate
 • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
 • 30 zile banii inapoi

$2.99

Pe luna

NordVPN-logo-vertical-negative
 • Nu există jurnalele de confidențialitate
 • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
 • 30 zile banii inapoi

$6.67

Pe luna

surfshark-logo
 • Nu există jurnalele de confidențialitate
 • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
 • 30 zile banii inapoi

Este de recomandat sa folositi furnizori de VPN doar din top cum ar fi NordVPN, ExpressVPN, SurfShark, CyberGhost, acestia au o gramada de servere si pe langa faptul ca o sa va ajute sa navigati anonim pe internet, va pot oferi si siguranta impotriva anumitor atacuri cibernetice. Mai multe detalii despre caracteristicile si ofertelor furnizorilor de VPN le puteti afla citind recenziile noastre de pe site-ul vpn.ro.

Citiți aici blogurile

Exista mai multe metode pentru a fi anonimi

Exista mai multe metode prin care noi putem sa navigam anonimi, desigur unele dintre ele doar ne da senzatia ca suntem anonimi si acoperiti cum ar fi modul Incognito. Adevarul este ca prin modul Incognito ne putem ascunde si feri datele doar de noi insisi, deoarece oricine poate strange date despre noi in modul Incognito la fel cum le strange si in mod normal. Alte solutii care cu adevarat ne-ar ajuta ar fi folosirea unui server proxy, a unui VPN sau utilizarea unui browser TOR. Daca pentru un server proxy ar trebui sa avem un pic de experienta pentru a putea jongla cu el usurel, pentru un VPN putem sa fim incepatori si daca ne informam putin despre ce este si cum functioneaza, mai ales daca punem si 2-3 intrebari furnizorului de la care achizitionam abonamentul o sa fie floare la ureche. Probabil cea mai buna solutie ar fi sa combinati un serviciu de VPN cu un browser TOR, insa daca va cumparati un abonament la un furnizor de VPN de calitate o sa fie de ajuns.

Navigare anonima pe internet cu ajutorul unui VPN

Un VPN este o conexiune la o retea privata virtuala, practic atunci cand folosim un VPN, acesta ne creeaza un fel de scut pentru datele noastre private.

VPN-ul este cea mai sigura solutie pentru a naviga in liniste si siguranta fara a fi deranjati de gandul ca cineva ar putea extrage informatii despre noi, deoarece o conexiune VPN cripteaza toate datele folosind anumite protocoale de criptare. Exista mai multi furnizori de VPN care ofera multe facilitati si multe protectii, dar asta depinde si de pretul pe care sunteti dispus sa il oferiti, majoritatea furnizorilor din top va lasa 30 de zile la dispozitie sa faceti ramburs in cazul in care nu sunteti multumiti de serviciile oferite.