Cel mai bun VPN - Best VPN

Putem spune ca un VPN este ca o masina, nu putem spune 100% care este cea mai buna, dar putem afla care ofera cele mai performante lucruri si desigur nu conteaza daca este cea mai scumpa, conteaza daca ni se potriveste. In lumea VPN-urilor avem de ales dintre o gramada de variante, aici depinde si unde vrem sa folosim VPN-ul pe care il achizitionam si ce vrem sa facem cu el.

Exact ca si in viata, cum fiecare persoana este buna pe un anumit domeniu, asa si un VPN este cel mai bun pe diferite categorii aici vorbind despre viteza, securitate, pret si multe altele.

In functie de ce alegem un VPN

Desigur ca atunci cand alegem un VPN trebuie sa tinem cont de mai multe caracteristici, aici fiind decisiv si motivul pentru care dorim sa cumparam un VPN. Cu ajutorul dorintelor noastre putem configura un profil al VPN-ului pe care ni-l dorim si apoi il putem achizitiona pe cel care se potriveste cel mai mult. Iata la ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un VPN:

Viteza- Tot timpul atunci cand folosim un VPN viteza internetului nostru scade, iar datoria noastra este sa alegem un furnizor care afecteaza cat mai putin viteza.

Securitatea- Desi nu se arata, multi furnizori de VPN ne inregistreaza datele personale, asa ca noi trebuie sa gasim unul care nu face asta, iar solutia este sa il alegem pe cel care are o politica stricta fara logare. Prin politica fara logare ne referim la faptul ca nu retin si nu salveaza datele noastre personale.

Streaming- Daca dorim sa urmarim si content din alte tari pentru Netfix si HBO GO atunci un VPN este perfect.

Torrenting- Trebuie sa fim foarte atenti de unde si ce descarcam de pe internet, mai ales daca ne aflam in alta tara. Un VPN ne poate rezolva problemele, deoarece putem ramane anonimi atunci cand descarcam ceva.

Garantia de rambursare- Fiecare furnizor de VPN are o anumita perioada de rambursare, de obicei cele de incredere din top au o perioada de 30 de zile (NordVPN,ExpressVPN,SurfShark si altele), in care daca nu suntem multumiti putem sa ne primim banii inapoi.

Alte caracteristi de care sa tinem cont sunt numarul de servere pe care furnizorul il are, numarul de dispozitive pe care acesta functioneaza simultan si desigur un lucru foarte important este pretul.

Care sunt cele mai potrivite VPN-uri?

Cum am mai spus si mai sus trebuie sa tinem cont de acele caracteristici, iar in urmatoarele randuri vom afla care sunt cei mai bun furnizori de VPN.

Daca vrem sa vorbim despre un furnizor care este bun la toate, numele acestuia este NordVPN. Daca stam sa luam toate capitolele ca un total, NordVPN are cea mai buna medie. Este foarte usor de folosit si este unul dintre cele mai sigure VPN-uri, insa o mica problema ar fi pretul un pic cam ridicat pentru abonamentele pe termen scurt.

$1.99

pe luna

expressvpn logo
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

$2.99

Pe luna

NordVPN-logo-vertical-negative
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

$6.67

Pe luna

surfshark-logo
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

La capitolul cel mai bun VPN ca si calitate-pret este ExpressVPN. Desi este destul de scump, acesta are o calitate destul de buna, fiind folosit mai ales la Netflix, HBO GO si la torrente.

Daca dorim un VPN care sa ne coste putin, dar totusi sa fie in top atunci alegerea este SurfShark. Este cel mai ieftin VPN din top si este foarte usor de utilizat cu Netflix si cu torrentele, insa este la inceput si nu are atat de multe servere ca NordVPN si ExpressVPN.

Un alt furnizor de top este CyberGhost, acesta are servere speciale pentru torrenting si este destul de ok ca si raport calitate-pret insa are servere limitate in Asia si Africa.

Urmatoarea alegere ar fi PIA care se a investit si se bazeaza foarte mult in siguranta. Are servere rapide insa marea lor problema este legata de partea de contact, unde nu ii poti conecta live.

Printre alti furnizori de VPN in care putem avea incredere se afla TunnelBear (marea problema fiind ca nu are Netflix) si GooseVPN (o firma olandeza care este foarte usor de utilizat)

Citiți aici blogurile

La ce mai trebuie sa fim atenti

Trebuie sa luam in considerare si pe ce sistem de operare functioneaza conexiunea VPN, pentru a afla care este cea mai buna conexiune pentru noi. In mare parte furnizorii de VPN functioneaza pe aceste sisteme de operare: Android, iOS, Windows,Mac si Linulux.

Asadar daca dorim sa cumparam un VPN ar fi bine sa citim niste recenzii (le puteti gasi cu usurinta si pe vpn.ro) si sa alegeti cel mai potrivit VPN pentru dumneavoastra.