Compararea VPN-urilor

In viata avem o gramada de decizii de luat, unele mai dificile, altele mai usoare, insa tot timpul vrem sa ne asiguram ca am facut cea mai buna alegere si pentru a face cea mai buna alegere trebuie sa avem habar de ce se intampla, la fel este si in cazul VPN-urilor.

Ca sa fii sigur ca iei cele mai bune decizii atunci trebui sa iti faci pareri, iar cea mai buna metoda de a-ti face pareri este comparand mai multe lucuri si alegand varianta cea mai buna, in cazul nostru cel mai bun VPN. Pe piata exista o multitudine de furnizori de VPN cu foarte multe oferte si care prezinta multe caracteristici, iar noi trebuie sa decidem pe care sa il alegem, la prima vedere pare un lucru simplu, insa depinde si pentru ce aveti nevoie de acel VPN.

Dar mai intai ar trebui sa raspundem la intrebarea: ce este un VPN?

Un VPN este o conexiune criptata si securizata la o retea diferita fata de cea la care esti conectat, mai usor spus cu un VPN poti sa te conectezi la internet si sa accesezi diferite platforme din alta tara, ruland de pe un alt server. Cele mai accesate platforme fiind Netflix si HBO GO, dar VPN-ul poate avea si multe alte folosuri. Folosirea unui VPN este legala (el fiind interzis numai in anumite zone, aprox 4% de pe planeta), iar multe companii il folosesc ca sa isi protejeze datele si pentru a creste protectia in cazul unui eventual atac al hackerilor.

Cel mai potrivit VPN

Atunci cand alegeti un VPN trebuie sa tineti cont de toate cele de mai jos si nu numai, iar pentru a alege cel mai potrivit VPN va rugam sa cititi recenziile de pe vpn.ro si sa luati cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

$1.99

pe luna

expressvpn logo
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

$2.99

Pe luna

NordVPN-logo-vertical-negative
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

$6.67

Pe luna

surfshark-logo
  • Nu există jurnalele de confidențialitate
  • OpenVPN, L2TP/IPsec, SSTP, IKEv2, PPTP
  • 5050+ servere disponibile in 60 de țări
  • 30 zile banii inapoi

Citiți aici blogurile

La ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un VPN

Exista o serie de informatii decisive pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand alegem un VPN:

Viteza- Unul dintre cele mai importante capitole in cartea unui VPN este viteza. Tot timpul atunci cand folosim un VPN viteza internetului nostru scade, iar datoria noastra este sa alegem un furnizor care afecteaza cat mai putin viteza. Exista VPN-uri mai bune la care nici nu simtim diferenta, iar altele care ne “distrug” viteza. Daca VPN-ul este slab,incet si instabil nu ne vom putea desfasura in deplina functionalitate activitatile cum ar fi sa downloadam anumite fisiere sau sa vizionam Netflix. Nu este prea placut sa se tot intrerupa streamingul atunci cand vrem sa urmarim ceva.

Securitate- Poate cel mai important lucru atunci cand alegem un VPN este securitatea pe care acesta o ofera, iar furnizorul care va ofera o politica fara logare este cel mai bun. Cu alte cuvinte o politica fara logare inseamna ca datele dumneavoastra nu sunt colectate si stocate, iar in cazul in care cineva sa zicem guvernul doreste sa afle anumite lucruri, nu au de unde sa isi procure informatii. Aceasta este un detaliu destul de crucial la un VPN.

Streaming-Una dintre cele mai dese activitati care se fac cu un VPN sunt vizionarea platformelor precum Netflix sau HBO GO. Fiecare tara are propriul continut, iar daca folosesti un VPN poti accesa aceste site-uri si din alte tari, iar cu aceasta optiune poti sa urmaresti mult mai multe filme si seriale, nu doar cele disponibile la noi in tara.

Torrenting-Un lucru crucial pentru multa lume este partea de download, daca la noi in tara deocamdata la acest capitol este ok (dar nu stim pentru cata vreme), in alte tari putem primi niste amenzi infioratoare daca dorim sa descarcam un simplu episod de 20 de minute din Friends. Pe langa asta, torrentingul fara extra protectie poate fi fatal si putem deveni foarte vurnerabili la atacul hackerilor.

Garantia de rambursare- Fiecare furnizor de VPN are o anumita perioada de rambursare, de obicei cele de incredere din top au o perioada de 30 de zile (NordVPN,ExpressVPN,SurfShark si altele), in care daca nu suntem multumiti putem sa ne primim banii inapoi.

Numarul de dispozitive- Atunci cand ne facem un abonament trebuie sa luam in calcul si pe cate dispozitive putem sa folosim acest VPN simultan, aici depinde doar ce furnizor alegem, cativa ofera un numar limitat cum ar fi 3-4, iar altiI pot ajunge si pana la un numar nelimitat.

Numarul de servere- Cu cat numarul de servere este mai mare, cu atata putem accesa mai mult si mai diversificat, dar asta nu inseamna ca un numar mare de servere Ne aduce un VPN mai performant, dar este un aspect de care trebuie sa tinem cont.