Ce este o adresa IP - vpn ro

Ce este o adresa IP?

IP-ul a fost creat prima data in jurul aniilor 1970 cu scopul de a reusi sa transfere pachete de informatii intre primele calculatoare. Aceasta prescurtare de IP vine de la Protocolul de Internet si ca sa il intelegem mai usor, acesta este ca un fel de adresa proprie pe care o primeste orice dispozitiv atunci cand se inregistreaza la internet. Altfel spus acest IP este ca un CNP, adica este unic, iar atunci cand dorim sa accesam orice site, adresa de pe internet sau chiar sa descarcam ceva adresa noastra de IP se trimite automat la accea adresa cu scopul de a sti in ce locatie ar trebui sa trimita acei furnizori “pachetul” catre noi.

Mai logic vorbim, fiecare dintre dispozitive are un IP propriu pentru ca de exemplu doar ganditi-va daca doua locuinte ar avea acelasi numar de casa, posta ar fi foarte debusolata si nu ar mai sti unde sa trimita coletele, asa si cu adresele IP, daca ar fi 2 la fel ar primi 2 persoane aceleasi informatii.

Ce riscuri am daca am adresa de IP vizibila

Adresa ta de IP este vizibila pentru orice site pe care il accesezi si nu numai, iar asta reprezinta un risc pentru tine, deoarece cu ajutorul adresei tale de IP lumea poate sa iti afle locatia ta aproximativa. Pe langa asta furnizorul tau de internet cunoaste totul despre tine, deoarece adresa dumneavoastra de IP este legata de datele dumneavoastra cum ar fi numele, adresa si multe alte, iar in cazuri extreme politia si institutii guvernamentale pot cere oricand acele date, de aceea este bine sa alegem un furnizor de VPN care are o politica stricta fara logare, adica nu ne pastreaza niciun caracater personal, iar atunci cand aceste institutii le vor cere datele, acestia nu vor avea ce oferi.

De ce sa iti ascunzi adresa de IP si cum poti face acest lucru

Sunt multe motive pentru care ar trebui sa iti ascunzi adresa de IP, iar cateva dintre ele sunt confidentialitatea, accesul la content din alte tari si desigur poate cea mai importanta dintre toate siguranta proprie.

Multa lume este in categoria a acelor oameni care spun ca nu au nimica de ascuns, insa nu este vorba numai despre asta, din pacate o multime de oameni pot folosi adresa dumneavoastra de IP in cu totul alte scopuri, iar asta va poate afecta foarte mult.

O alta caracteristica ar fi faptul ca poti sa accesezi continut din alte tari, daca ne vom ascunde propria adresa si sa ne conectam cu una din alta tara vom putea vedea mult mai multe filme si seriale de exemplu pe Netflix. Dar cum vom putea face toate astea?

Raspunsul este unul foarte simplu: cu ajutorul unui VPN. Un VPN este cea mai buna metoda de a-ti ascunde IP-ul, mai ales daca alegeti unul din furnizorii de top (puteti gasi recenzii pe site-ul nostru vpn.ro) care va poate oferi multe alte avantaje cum ar fi anonimitate, confidentialitate si siguranta completa, toate cele mentionate plus o viteza destul de mare a internetului.

Va rugam sa alegeti un furnizor care vi se potriveste, printre recomandarile noastre fiind NordVPN, ExpressVPN si SurfShark.

Alte intrebari cu raspunsuri utile despre IP

Ce este IPv6?

IPv6 este o tehnologie de adresare, similara cu IPv4, numai ca propune un numar mai mare de adrese si desigur vine cu mai multe functionalitati.

Si totusi ce este IPv4?

Este o varianta mai veche si demodata a IPv6 si sunt in numar de aproximativ 4 miliarde.

De cate tipuri sunt adresele IP?

Adresele IP sunt de 2 feluri. Ele pot fi publice (care sunt folosite la internet) sau private (retele LAN)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *