Configurati un VPN pe Android - vpn ro

Configurati un VPN pe Android

Multa lume are impresia ca internetul este un mediu sigur si intim, unde nimeni nu ii poate urmari si spiona, insa aceasta este cea mai mare greseala pe care o poate face un utilizator de internet. Atunci cand utilizam internetul fie ca il folosim de pe calculator, telefon, tableta sau orice altceva suntem supravegheati tot timpul de foarte multa lume cum ar fi hackeri, agentii de publicitate, guvern sau alte mari companii, deoarece ei doresc sa colecteze cat mai multe date de la noi pentru diferite si diverse motive.

Majoritatea populatiei de pe glob foloseste zilnic internetul, mai ales de pe telefon care este la indemana tot timpul si este foarte usor de utilizat, iar odata cu cresterea popularitatii telefonului, creste si preocuparea pentru siguranta si confidentialitatea noastra. Tot ce ne-a ramas de ales este sa invatam sa ne protejam, iar pentru asta exista mai multe metode printre care folosirea unui browser anonim Tor pentru Android, utilizarea unui server proxy, dar desigur ca cea mai buna si eterna solutie ramane folosirea unui VPN.

Putem spune ca cel mai popular sistem de operare pentru telefoane si tablete este Android, iar noi trebuie sa gasim un furnizor care sa functioneaza bine pe Android.

Configurati un VPN cu ajutorul aplicatiei

Mereu atunci cand achizitionam ceva ne interesam de toate avantajele si dezavantajele acelui lucru, asa si in cazul unui VPN. Trebuie sa fim foarte atenti la tot ce ne poate oferi furnizorul, aici incluzand si daca ne pune la dispozitie o aplicatie pentru Android. Aceasta este cea mai usoara metoda de a ne conecta la un VPN, trebuie sa ne interesam daca furnizorul are aplicatie, iar daca are o putem descarca si instala foarte usor pe telefon sau tableta, iar tot ce ne ramane de facut este sa ne conectam cu datele noastre si sa navigam in siguranta.

Configurarea unui VPN direct din setarile Android

O alta varianta pe care o avem pentru a configura un VPN este direct din setarile Android, aceasta varianta se face mai ales atunci cand furnizorul nostru nu ne pune la dispozitie o aplicatie.

Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la setari si sa gasiti optiunea VPN din meniul Wireless si retea, apoi adaugam un server nou cu numele pe care il dorim si cu adresa serverului VPN, iar tot ce ne ramane de facut este sa ne conectam la aceasta. In mod normal furnizorii ofera informatii despre modul in care va puteti configura VPN-ul pe telefon sau tableta.

Conectarea folosind un router

Pentru aceasta modalitate este nevoie sa aveti cateva cunostiinte despre routere, dar si despre VPN. Este o alta metoda de a va proteja dispozitivul Android cu un VPN, practic trebuie sa configuram un VPN pe un router virtual.

Trebuie sa creati un router virtual cu ajutorul unui hotspot cu VPN, iar apoi sa conectam telefonul sau tableta la acesta, avantajul acestei metode este faptul ca ne putem conecta cu mult mai multe dispozitive, pana si cei care vin in vizita la noi sau daca avem mai multe aparate in casa, dar este necesar sa aveti cateva cunostiinte despre acest domeniu.

Recomandari de VPN-uri pentru Android

Cea mai grea decizie pe care trebuie sa o luam este aceea de a alege furnizorul potrivit si perfect, iar pentru a face acest lucru trebuie sa luam in calcul foarte multe caracteristi si functii pe care le ofera furnizorii. Cateva recomandari de VPN pentru Android ar fi NordVPN si ExpressVPN.

Un punct cheie la care trebuie sa fim atenti cand alegem furnizorul, mai ales daca o facem pentru telefon si tableta este numarul de dispozitive pe care poate functiona VPN-ul simultan, unii furnizori ne ofera un numar limitat, in timp ce altii ofera poate chiar si un numar nelimitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *