Daca folosesti un VPN indiferent de dispozitiv atunci ai niste avantaje enorme printre ele fiind siguranta maxima, navigare anonima, mai mult content pe Netflix sau alte platforme de acest gen si desigur multe alte. Pe langa dispozitivele obisnuite cum ar fi laptop,tableta sau telefon putem sa instalam un VPN si pe iPad. Exista mai multe metode prin care poti sa configurezi un VPN pe iPad si le puteti gasi in continuarea articolului.
Conectarea cu ajutorul unei aplicatii
Cea mai simpla metoda pentru a configura un VPN pe un iPad este cu ajutorul unei aplicatii. Pentru inceput trebuie sa ne informam daca furnizorul nostru de VPN ne pune la dispozitie o aplicatie, acest lucru il putem verifica daca intram pe Appstore si cautam numele furnizorului. Majoritatea furnizorilor au dezvoltat aplicatii care pot fi folosite pe o tableta, iar astfel puteti sa setati acest lucru si pe sistemele iOS.
Dupa ce descarcam si instalam aplicatia trebuie sa ne inregistram si apoi sa ne conectam cu e-mailul si parola pe care le-am ales la inscriere. Dupa conectare trebuie sa configuram VPN, apasand pe butonul de instalare si apoi suntem gata de navigare.
Conectarea adaugand o retea VPN
Aceasta metoda este utila doar in cazul in care furnizorul nostru de VPN nu ne pune la dispozitie o aplicatia pentru VPN, dar recomandat este sa alegem un furnizor care are o aplicatie . Avem posibilitatea de a adauga o retea de VPN manual, prima oara trebuie sa intram la setarile retelei de pe iPad (aceasta optiune o gasim in setari), iar apoi trebuie sa introducem datele de conectare. Dispozitivul se va conecta la furnizorul de VPN si tot ce ramane de facut este sa navigam linistiti in anonimitate si in siguranta.
Conectarea folosind un router virtual
Pentru aceasta modalitate este nevoie sa aveti cateva cunostiinte despre routere, dar si despre VPN. Este o alta metoda de a va proteja iPad-ul cu un VPN, practic trebuie sa configuram un VPN pe un router virtual.
Trebuie sa creati un router virtual cu ajutorul unui hotspot cu VPN, iar apoi sa conectam iPad-ul la acesta, dar cum am mai spus trebuie sa aveti cateva cunostiinte despre aceste capitole.
Alegerea VPN-ului
Daca noi cautam un VPN pentru iPad trebuie sa ne uitam la mai multi factori ca de exemplu atunci cand vrem sa ne facem un abonament de VPN desigur ca tinem cont si de pretul acestuia, iar diferiti furnizori ofera mai multe planuri de plata, unele dintre ele ofera mari reduceri pentru abonamentele pe termen mai lung, ca si exemplu ii avem pe cei de la NordVPN. Alte VPN-uri destul de rentabile ca si pret-calitate pentru iPad sunt SurfShark si CyberGhost.
De ce este recomandat sa evitam VPN-urile gratuite?
Si acuma vine o intrebare destul de interesanta: de ce sa evitam sa folosim VPN-uri gratuite?
Asa cum stim toti, in viata nimica nu este gratuit. Totusi cativa furnizori de VPN-uri ofera abonamente gratuite (poate chiar si cei din top) insa chiar daca acelasi furnizori ofera si abonamente normale si gratuite, este mare diferenta intre cele 2. Daca avem un abonament gratuit, totul este limitat, inclusiv serverele, iar siguranta si protectia dumneavoastra scade dramatic dupa doar cateva zile, ceea ce poate insemna un pericol foarte mare. Desi iPad-urile sunt uneori considerate dispozitive mai putin vulnerabile la virusi decat alte dispozitive nu se merita sa riscati, deoarece un iPad nu este atat de invincibil ca un VPN.
Daca doriti sa va achizitionati un abonament de VPN puteti citi informatii despre VPN si recenzii la cei mai buni furnizori pe site-ul nostru vpn.ro si sa il alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine.