Configurati VPN pe un router virtual - vpn ro

Configurati VPN pe un router virtual

Numele de router virtual vine de la faptul ca nu ai nevoie de un router fizic, este ca atunci cand creezi un semnal wireless de pe telefon pentru altcineva, numai ca in loc vom folosi un computer pentru a crea un router virtual cu scopul de a putea partaja conexiunea la internet si cu altii sau cu alte dispozitive ale tale. Acest lucru il vom face cu ajutorul unui VPN, desigur ca va fi un pic mai mult de munca decat daca am instala o aplicatie pe telefon sau laptop insa se va merita acest efort.

De tot ce ai nevoie pentru a crea un router virtual pe calculatorul tau este sa ai abonament la un serviciu VPN si desigur sa ai un computer, dar atentie pentru ca nu toate calculatoarele suporta configurarea unui router virtual, iar ca sa aflam daca calculatorul nostru suporta configurarea trebuie sa cautam in “command prompt” (aceasta functie o putem gasi daca scriem “cmd” in bara de cautare).

Motive pentru care ar trebui sa creezi un router virtual

Sunt multe motive pentru care ar trebui sa creezi un router virtual dupa cum urmeaza:

  • Un prim motiv foarte bun este pentru a conecta dispozitive care nu suporta o conexiune VPN cum ar fi : Apple TV, Chromecast, Smart TV-uri, console de jocuri si multe alte ( iar cu ajutorul VPN-ului poti sa te conectezi la un server din alta tara si sa ai parte de mai mult continut, deoarece stim ca Netflix ofera pentru fiecare tara un continut separat, iar la noi in tara nu putem sa avem nici macar un sfert de content pe cat au cei din U.S)
  • pentru a amplifica conexiunea wireless – daca nu suntem multumiti de puterea conexiunii Wifi putem sa extindem aceasta conexiune
  • pentru a avea tot timpul un router wireless – daca esti dornic sa ai tot timpul internet oriunde ai fi, pana si in tren sau in alte locuri pentru diferite motive cum ar fi : daca vrei sa te joci ceva sau sa lucrezi ceva cu oricine si nu ai internet, poti oricand sa creezi un router virtual si sa ai acces la internet tu si toti prietenii tai

Dar bineinteles ca orice lucru si aici exista ceva dezavantaje, iar unul dintre ele este faptul ca se poate pierde o parte din latimea de banda totala, iar astfel putem pierde putin din viteza.

Alegerea potrivita a furnizorului de VPN

Atunci cand vrem sa facem o alegere pentru a cumpara un VPN trebuie sa fim foarte atenti la multe caracteristi, deoarece ca sa poti configura un router virtual ai nevoie doar de niste instrumente simple dar importante (computer+VPN), iar acestea trebuie sa isi faca treaba bine.

Recomandarile noastre pentru a crea un router virtual sunt urmatoarele:

NordVPN – au cele mai multe servere si te poti conecta cu pana la 6 dispozitive simultan. Daca stam sa luam toate capitolele ca un total, NordVPN are cea mai buna medie. Este foarte usor de folosit si este unul dintre cele mai sigure VPN-uri, insa o mica problema ar fi pretul un pic cam ridicat pentru abonamentele pe termen scurt.

La capitolul cel mai bun VPN ca si calitate-pret este ExpressVPN. Desi este destul de scump, acesta o calitate destul de buna, fiind folosit mai ales la Netflix si torrente.

Daca dorim un VPN care sa ne coste putin, dar totusi sa fie in top atunci alegerea este SurfShark. Este cel mai ieftin VPN din top si este foarte usor de utilizat .

Pentru mai multe detalii puteti sa accesati site-ul nostru vpn.ro si sa il alegeti pe cel mai potrivit, tot pe site mai puteti gasi si recenzii la diferiti furnizori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *