Configurati VPN pe un router - vpn ro

Configurati VPN pe un router

Daca dorim sa avem 100% protectie pentru toate dispozitive din casa, plus cele ale prietenilor care vin in vizita trebuie doar sa configuram un router cu un VPN. Desi la prima vedere pare foarte complicata aceasta operatie, nu este chiar atat de greu pe cat suna si chiar avem avantaje foarte mari, dar totusi trebuie sa avem un minim de cunostiinte.

Daca aveti deja un VPN probabil ca il folositi printr-o aplicatie si ii stiti toate avantajele si dezavantajele, insa haideti sa aflam ce putem castiga daca configuram un VPN pe un router.

De ce ar trebui sa configuram un VPN pe router

Asa cum am mai spus, ai o gramada de avantaje daca folosesti un VPN, iar daca pe acesta il combini cu un router aceasta combinatie poate deveni fatala. Cateva dintre avantajele pe care le poti avea sunt:

In primul rand putem vorbi despre faptul ca nu mai trebuie sa te conectezi la VPN tot timpul. Asa cum stim multi utilizatori uita de multe ori sa isi seteze sa se conecteze automat la VPN, dar daca pe acesta il vom configura pe un router tot timpul retea va fi sigura si protejata.

Este o solutie perfecta mai ales daca folositi mai multe dispozitive cum ar fi laptop, telefon, tableta etc. Plus de asta oricine va viziteaza poate avea acces la internet securizat.

Un alt avantaj atunci cand configuram un VPN pe un router este faptul ca in cazul in care detinem un smart TV sau alte console asemanatoare cum ar fi Chromecast sau Apple TV putem sa spargem bariere geografice si sa avem acces la mult mai mult continut pe Netflix sau HBO GO. Asa cum stim, aceste dispozitive nu au suport de VPN, dar daca pe aceastea le conectam la router este exact la fel ca atunci cand ar avea VPN incorporat.

Alegerea router-ului

Daca vorbim despre alegerea router-ului aici avem doua variante mari si late: fie imbunatatim si ne actualizam router-ul curent, fie gasim si cumparam un router cu suport incorporat pentru VPN. Acest lucru poate fi unul foarte delicat si greu de gestionat si foarte mare atentie la tipul de router, deoarece nu pe toate routerele putem sa configuram un VPN. Desigur ca poate putem sa configuram o conexiune VPN pe un router vechi de cativa ani buni cu firmware-ul corespunzator, dar asta nu inseamna ca este si recomandat sa facem acest lucru.

VPN-ul potrivit pentru router

Atunci cand vrem sa facem o alegere pentru a cumpara un VPN trebuie sa fim foarte atenti la multe caracteristi cum ar fi securitatea, anonimitatea, pretul, suportul (este un detaliu important sa aiba chat live, deoarece ne putem rezolva problemele foarte repede) , iar in cazul nostru conteaza foarte mult si pe cate dispozitive poate rula VPN-ul.

Recomandarile noastre sunt urmatoarele:

NordVPN – au cele mai multe servere si te poti conecta cu pana la 6 dispozitive simultan. Daca stam sa luam toate capitolele ca un total, NordVPN are cea mai buna medie. Este foarte usor de folosit si este unul dintre cele mai sigure VPN-uri, insa o mica problema ar fi pretul un pic cam ridicat pentru abonamentele pe termen scurt.

La capitolul cel mai bun VPN ca si calitate-pret este ExpressVPN. Desi este destul de scump, acesta o calitate destul de buna, fiind folosit mai ales la Netflix si torrente.

Daca dorim un VPN care sa ne coste putin, dar totusi sa fie in top atunci alegerea este SurfShark. Este cel mai ieftin VPN din top si este foarte usor de utilizat .

Pentru mai multe detalii puteti sa accesati site-ul nostru vpn.ro si sa il alegeti pe cel mai potrivit, tot pe site mai puteti gasi si recenzii la diferiti furnizori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *