Cum configurezi un VPN pe iOS - vpn ro

Cum configurezi un VPN pe iOS

Un VPN are o multitudine de beneficii si este unul dintre cele mai utile si sigure lucruri pe care le poti cumpara la un pret decent. Iti ofera foarte multe cum ar fi siguranta (te protejeaza impotriva atacurilor nedorite), intimitate, anonimitate si multe altele.

Una dintre solutiile la care trebuie sa apelezi daca vrei sa ramai in siguranta si sa ramai anonim si pe telefonul tau este sa achizitionezi un abonament de VPN.

Conectarea cu ajutorul unei aplicatii

Cea mai simpla metoda pentru a configura un VPN cu iOS este cu ajutorul unei aplicatii. Pentru inceput trebuie sa ne informam daca furnizorul nostru de VPN ne pune la dispozitie o aplicatie, acest lucru il putem verifica daca intram pe Appstore si cautam numele furnizorului (printre furnizorii care au aplicatie se numara si NordVPN sau ExpressVPN).

Dupa ce descarcam si instalam aplicatia trebuie sa ne inregistram si apoi sa ne conectam cu e-mailul si parola pe care le-am ales la inscriere. Dupa conectare trebuie sa configuram VPN-ul, apasand pe butonul de instalare si apoi suntem gata de navigare.

Conectarea adaugand o retea VPN

Aceasta modalitate este utila doar in cazul in care furnizorul nostru de VPN nu ne pune la dispozitie o aplicatia pentru VPN. Avem posibilitatea de a adauga o retea de VPN manual, fie ea pe telefon sau tableta. Prima oara trebuie sa intram la setarile retelei de pe telefon (aceasta optiune o gasim in setari), iar apoi trebuie sa introducem datele de conectare. Dispozitivul se va conecta la furnizorul de VPN si tot ce ramane de facut este sa navigam linistiti in anonimitate si in siguranta.

Conectarea folosind un router

Pentru aceasta modalitate este nevoie sa aveti cateva cunostiinte despre routere, dar si despre VPN. Este o alta metoda de a va proteja dispozitivul Apple cu un VPN, practic trebuie sa configuram un VPN pe un router virtual.

Trebuie sa creati un router virtual cu ajutorul unui hotspot cu VPN, iar apoi sa conectam iPhone-ul la acesta, avantajul acestei metode este faptul ca ne putem conecta cu mult mai multe dispozitive, pana si cei care vin in vizita la noi sau daca avem mai multe aparate in casa, dar cum am mai spus trebuie sa aveti cateva cunostiinte despre aceste capitole.

Cateva recomandari de VPN si de ce sa nu folosim VPN-uri gratuite

Fiecare furnizor de VPN incearca sa isi atraga clientii prin diferite metode, unii dintre ei reusesc sa faca asta doar prin marketing in timp ce altii ofera si calitate si siguranta. Atunci cand vrem sa ne facem un abonament de VPN desigur ca tinem cont si de pretul acestuia, iar diferiti furnizori ofera mai multe planuri de plata, unele dintre ele ofera mari reduceri pentru abonamentele pe termen mai lung, ca si exemplu ii avem pe cei de la NordVPN. Alte VPN-uri destul de rentabile ca si pret-calitate pentru iOS sunt SurfShark si CyberGhost.

Si acuma vine o intrebare destul de interesanta: de ce sa evitam sa folosim VPN-uri gratuite?

Asa cum stim toti, in viata nimica nu este gratuit. Totusi cativa furnizori de VPN-uri ofera abonamente gratuite (poate chiar si cei din top) insa chiar daca acelasi furnizor ofera si abonamente normale si gratuite, este mare diferenta intre cele 2. Daca avem un abonament gratuit, totul este limitat, inclusiv serverele, iar siguranta si protectia dumneavoastra scade dramatic dupa doar cateva zile, ceea ce poate insemna un pericol foarte mare.

Daca doriti sa va achizitionati un abonament de VPN puteti citi informatii despre VPN si recenzii la cei mai buni furnizori pe site-ul nostru vpn.ro si sa il alegeti pe cel care vi se potriveste cel mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *