DarkNet si DarkWeb - vpn ro

DarkNet si DarkWeb

Ce este DarkNet?

Darknet este o parte a internetului ascuns, care nu poate fi accesata oricand. Pentru a putea intra in acest labirint ascuns al internetului ai nevoie de mai multe software-uri care sa ruleze in paralel cum ar fi TOR si VPN.

Un avantaj pe care il ofera  DarkNet este faptul ca ramai anonim si intim. Este de obicei folosit si preferat de catre cei care doresc sa achizitioneze obiecte ilegale cum ar fi: droguri, arme, articole furate/interzise, bacnote false, documente false si multe alte. DarkNet are propriile motoare de cautare, la fel ca si internetul normal, dar aici exista si anumite forumuri sau comunitati care sunt complet inchise si le poti accesa numai cu invitatie. Acest DarkNet este locul utilizat in principal de hackeri care pot comunica fara a fi deranjati sau depistati. 

Atentie insa, DarkNet nu este ilegal, oricine poarte sa intre si sa navigheze in aceasta parte intunecata a internetului, dar trebuie sa aveti foarte mare grija la eventualele consecinte.

Ce este DarkWeb?

DarkWeb este o subcategorie a Deep Web-ului. DarkWeb este format din mai multe darknet-ui, aici fiind o multime de retele mici.

Pe DarkWeb se gasesc majoritatea partilor negative, cele mai populare fiind achizitionarea de arme, droguri, bani falsi, pornografie infantila, aici se mai gasesc chiar si organizatii teroriste sau de hackeri. Diversitatea site-urilor de pe DarkWeb este foarte surprinzatoare si infricosatoare, iar daca doriti sa intrati aici aveti nevoie desigur de un VPN.

Mai pe intelesul tuturor DarkNet este o retea, iar DarkWeb sunt serviciile si site-urile active pe darknet.

De ce este nevoie de un VPN pentru a accesa DarkWeb?

Un VPN este o conexiune la o retea privata virtuala, practic atunci cand folosim un VPN, acesta ne creeaza un fel de scut pentru datele noastre private. Exista mai multi furnizori de VPN care ofera multe facilitate si multe protectii, dar asta depinde si de pretul pe care sunteti dispus sa il oferiti.

Atunci cand folosim un VPN, noi ramanem anonimi si nimeni nu poate sa ne acceze datele private si nu poate sa vada din ce locatie si de pe ce IP ne conectam noi la DarkWeb, iar asta este un lucru extreme de important.

Intrebari si raspunsuri foarte utile despre DarkWeb:

Este important sa fim anonimi atunci cand accesam DarkWeb?

Atunci cand intram pe DarkWeb este obligatoriu sa avem un caracter confidential si sa nu ne folosim numele si datele din viata reala. Pe DarkWeb avem posibilitatea sa ne intalnim cu oameni cu aceleasi scopuri si pareri ca noi, fara a putea sa fim urmariti, insa aceasta treaba este cu dus-intors, deoarece poate fi folosit in scopuri bune, dar si pentru lucruri negative.

Care este riscul atunci cand cumparam ceva online de pe DarkWeb si sunt sanse sa fim prinsi?

Este recomandat sa nu cumparam nimica de pe DarkWeb, dar daca totusi dorim sa achizitionam putem face asta. Atunci cand luam ceva pentru uz personal, nu sunt riscurile foarte mari, mai ales daca achizitionam de la noi din tara, insa daca dorim sa cumparam pachete mai mari exista anumite riscuri pe care suntem nevoiti sa ni le asumam.

Cu ce putem plati pentru anumite produse?

Forma de plata pentru a cumpara diverse lucruri este exact la fel ca peste tot pe internetul normal, insa ATENTIE daca va folositi datele personale atunci cand plasati o comanda cu cardul, se pot fura datele cu o usurinta exceptionala si care dureaza doar cateva clipe, de aceea este recomandat sa folositi crypto monede.

Aproape toata lumea care face diferite tranzactii fie ele legale sau ilegale pe DarkWeb folosesc in principal BitCoin, deoarece atunci cand platesti cu crypto monede nu esti obligat sa introduci date cu caracter personal si astfel eviti sa fi depistat si furat.

Exista si site-uri bune pe DarkWeb?

Da, desi atunci cand auzim de DarkWeb automat ne gandim doar la lucruri negative, pana si numele ne face o referire la lucruri negative si negre, totusi exista si locuri pozitive si bune unde se intalnesc diferiti oameni care sa discute chestii private.

Sfaturi utile inainte de a acces DarkWeb(mai ales pentru cei care intra pentru prima data):

  • Foloseste un serviciu de VPN foarte bun( sunt foarte multi furnizori de VPN cu costuri destul de accesibile, inainte sa achitionati unul puteti sa cititi niste recenzii si este exclus sa folositi un VPN gratuit daca doriti sa accesati DarkWeb)
  • Atentie pe ce intri
  • Sa nu ai incredere in absolut nimeni de pe DarkWeb
  • Incearca sa iti acoperi camera web sau sa o deconectezi daca poti
  • Nu descarca nimica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *