VPN pentru afaceri - vpn ro

VPN pentru afaceri

Prezentul si viitorul omenirii se bazeaza foarte mult pe tehnologie, iar din ce in ce mai multe companii opteaza sa isi desfasoare activitatea in mediul online, in timp ce unele doresc asta, altele sunt obligate. O importanta enorma o are in ziua de azi securitatea informatica, iar in cazul nostru vorbim mai ales despre prevenirea scurgerilor de date. Sigur nu dorim ca informatiile si datele despre compania noastra sa cada in maini gresite pentru ca de multe ori asta ar insemna ca doar cateva clipe sa distruga poate chiar o munca de o viata, asa ca nu stiu cine isi poate permite acest risc.

Un VPN este cea buna solutie pentru a tine in siguranta si pentru a proteja datele companiei impotriva eventualelor atacuri. Cu ajutorul unui VPN datele dumneavoastra vor fi criptate si va fi aproape imposibil ca un hacker sa reuseasca sa puna mana pe ceva.

Ce companie are nevoie de un VPN?

Raspunsul este unul foarte simplu: toate.

Un VPN este util pentru toate companiile, mai ales pentru cele care au angajati care lucreaza de acasa. Indiferent de dimensiunea firmei este aproape obligatoriu sa folositi un VPN, mai ales in cazul in care compania dumneavoastra are multi angajati care isi desfasoara munca de acasa (adica din mai multe locatii).

Un furnizor de VPN ne poate oferi foarte multe printre asta incluzand siguranta, confidentialitate, navigare anonima si multe altele. Nu este foarte costisitor, dar daca am fi sa facem o comparatie este ca si cand ai avea un hotel de super lux si nu ai avea asigurare pentru el, asa este si pentru o firma fara un VPN.

Care sunt diferentele dintre un VPN pentru afaceri si un VPN pentru uz personal?

Sunt multe diferente intre cele doua optiuni, balanta inclinandu-se desigur pentru un VPN pentru afaceri. O prima diferenta intre cele 2 ar fi folosirea serverului, daca avem un VPN pentru utilizare personala atunci noi automat ne conectam la un server unde mai sunt mii alti utilizatori, iar din cauza aglomeratiei pe server desigur ca ne poate incetini viteza, in timp ce daca folosim un VPN pentru afaceri atunci o sa avem un server propriu care o sa ne ofere viteze mai mari, de asemenea vom avea o adresa IP dedicata care sa poata permite oricarui angajat sa se conecteze la server din orice colt al globului.

Cum am spus si mai sus este necesara o conexiune VPN daca avem multi angajati, iar pentru asta avem nevoie si de un VPN care sa ne permita sa conectam un numar mare de dispozitive( chiar nelimitat daca se poate), deoarece cele pentru uz personal au de obicei un numar limitat de dispozitive pe care poate rula VPN simultan.

La ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un VPN pentru compania noastra?

Desigur ca in primul rand trebuie sa fim atenti la siguranta pe care o ofera furnizorul de VPN, iar din aceasta cauza trebuie sa alegem un furnizor din top care are niste recenzii bune.

Este obligatoriu ca sa aiba un IP dedicat pentru a evita incetinirile si blocarile unui server obisnuit si pentru a da posibilitatea oricarui angajat sa se logheze de oriunde. Daca tot vorbim de servere, atunci ar fi recomandat sa alegeti un furnizor care are servere relativ aproape de noi pentru a spori viteza, mai ales ca daca serverele sunt indepartate, atunci vom avea o conexiune mai lenta.

Un alt aspect de care tinem cont este ca VPN-ul sa fie usor de utilizat, mai ales pentru angajatii noi si sa avem posibilitatea sa contactam furnizorul la orice ora, in cazul in care ceva nu merge cum ar trebui.

Cele mai bune VPN-uri pentru companii

Daca decidem sa alegem un VPN trebuie sa ne uitam la mai multe aspecte, nu este obligatoriu ca cel mai bun VPN sa fie si cel mai potrivit pentru noi, aici depinde si pentru ce avem nevoie de acest VPN. Niste recomandari ar fi NordVPN si ExpressVPN, dar cum am mai spus conteaza si care este cel mai potrivit pentru dumneavoastra si desigur ca alt aspect de care trebuie sa tinem cont este pretul pe care suntem dispusi sa il oferim pentru un VPN.

Recenzii si informatii puteti gasi si pe site-ul nostru vpn.ro pentru a va face o idee si niste pareri despre ce inseamna un VPN si ce trebuie sa luam in considera pentru a-l alege pe cel mai bun, pe langa asta mai puteti gasi si recenzii pentru cei mai buni si siguri furnizori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *