TunnelBear

Review 2023

Bijgewerkt op Jun, 2020

8

VPN Score

Speed
8
Userexperiences
9
Safety
8
Servers
7

Specifications TunnelBear

Final grade:

8


Options:


Simultaneous connections:

5


Torrents:


Operating systems:

Windows, Mac, iOS, Android


Protocols:

OpenVPN, L2TP/IPsec, IKEv2


Log Policy:

No logs


Number of servers:

20+


Prices starts from:

4.17


Money back guarantee:

No

TunnelBear

Prezentare generala

Atunci cand vorbim despre internet automat ne gandim la libertate si la ideea de a face orice vrem, dar nu este chiar asa. Desigur ca putem face orice vrem, dar apoi trebuie sa suferim consecintele, dar daca am putea sa navigam anonimi, sa descarcam ce dorim, poate chiar sa avem acces la mai mult continut din partea celor de la Netflix sau alte platforme de genu. Ei bine raspunsul este unul foarte simplu si acesta este un VPN, cu ajutorul unui VPN putem sa ne pastram in siguranta si reusim sa navigam anonimi fara sa avem probleme. In acest articol vom discuta despre un furnizor anume intitulat TunnelBear, ii vom analiza anumite caracateristici si va vom arata toti factorii de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati un VPN.

TunnelBear are sediul in Toronto, Canada si a fost infiintat in 2011 de catre Ryan Dochuk din Corporate Bear si de catre Daniel Kaldo din Quantum Bear. Ei au servere in 23 de tari printre care si USA, Romania sau Hong Kong.

Specificatii si date de contact

 • Este disponibil pe: Windows, MacOS, Android, iOS
 • Optiuni de functionare cu: Netflix, HBO GO
 • Suporta 5 dispozitive simultan
 • Pret de pornire: $3,33 / luna
 • Garantie de returnare a banilor: Nu
 • Pachet gratuit de 500 MB
 • Politica stricta fara logare

Viteza:

Atunci cand alegem un furnizor de VPN este obligatoriu si necesar sa luam in considerare viteza pe care o ofera. Toti clientii isi doresc sa nu aiba nici o problema cu viteza si totul sa functioneze perfect normal, insa nu toti furnizorii duc la indeplinire aceasta misiune , este un criteriu nelipsit de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un furnizor de VPN. Tot timpul atunci cand folosim un VPN viteza internetului nostru scade, iar datoria noastra este sa alegem un furnizor care afecteaza cat mai putin viteza, iar o alta cauza care ne poate afecta viteza este distanta dintre server si utilizator. Cu cat serverul este mai departe cu atata viteza o sa fie mai inceata, iar furnizorii cu servere mai numeroase ne pot avantaja mai mult.

TunnelBear poate alege automat cel mai rapid server pentru dumneavoastra daca selectam optiunea de “auto”, ei nu ofera viteze perfecte, insa nu ne putem plange, putem spune ca ofera viteze decente.

Experienta utilizatorului:

TunnelBear este perfect pentru incepatori, deoarece este super simplu de utilizat, descarcarea se face rapid si usor, nu este absolut nimic complicat. Acestia mai au un plus si din cauza faptului ca au incercat sa fie amuzanti si au pastrat ideea aceasta de ursuleti peste tot, pana si atunci cand alegi tipul de abonament (gratuit, personal sau de afacere) acestia au pictograme diferie si amuzante, un lucru pe care alti utilizatori nu l-au luat in calcul.

Site-ul are toate informatiile de care ai nevoie si este destul de placut vizual, mai ales din cauza pozelor cu ursi.

Tunnelbear poate fi instalat pentru Windows, Mac, iPhone, iPad și Android.

Securitatea pe care o ofera TunnelBear:

Securitatea este unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand alegem un VPN, mai ales ca ne poate arata daca avem incredere in furnizor sau nu. Desi TunnelBear este localizat in Canada (care face parte din cele 5 tari Eyes) acestia au put pare pret pe securitate, ei folosesc criptarea AES pe 256 de biti pentru a proteja datele. Acestia nu retin log-uri, insa din cauza legistlatiei canadiene li se vor putea cere sa transmita informatii mai departe. Pe langa toate caracteristicile disponibile acestia mai au un kill switch, adblocker si o functie interesanta numita GhostBear.

Functia de adblocker numita TunnelBears Blocker o putem activa din setari, iar aceasta caracteristica este foarte utila deoarece daca dorim sa o activam ne poate scapa de toate reclamele, mai ales atunci cand ne uitam la filme sau seriale.

Ei mai au si un intrerupatorul de conexiune(kill switchnumita VigilantBear. Este o facilitate pe care o puteti porni sau opri din setari, ea este foarte importanta in momentul in care VPN-ul se opreste din functiune din cauza unor intreruperi neplacute ale conexiunii, aceasta va deconecteaza de la internet pentru a va proteja datele, iar traficul vostru va ramane privat.

Un alt lucru interesant este GhostBear care face ca datele cripitate sa semene mai mult cu datele normale, deoarece cateodata daca guvernul sau furnizorul de internet observa date criptate, acestia iti pot reduce viteza la internet. Ei bine GhostBear este aici sa ne ajute si vor ajuta la transformarea datelor criptate in date normale pentru a evita acest lucru.

Preturi:

Cand vine vorba de partea financiara si de planurile de abonament, cei de la TunnelBear au facut o treaba destul de buna, ei iti ofera o gama varitata de idei. Pentru inceput trebuie sa spunem ca exista 3 pachete : gratuit, individual si pentru mai multi utilizatori (o firma).

Sunt printre putini furnizori care ofera o varianta gratuita la nivel cu cea platita, insa daca alegi optiunea de abonament gratuit ai la dispozitie 500 MB pentru a testa VPN-ul lor. Automat acestia nu pun la dispozitie functia de rambursare a banilor din cauza acestui abonament gratuit.

Al doilea tip de abonament este cel indiviual adica pentru un singur utilizator, o bila alba au pentru faptul ca ofera varianta de a alege un abonament si pe termen lung si pe termen scurt, iar preturile sunt urmatoarele:

 • $3,33 / luna – abonament timp de 3 ani – economisiti 67%
 • $4,99 / luna – abonament timp de 1 an – economisiti 50%
 • $9,99 / luna – abonament pentru o singura luna

Al treilea tip de abonament este cel mai mare, pentru firme. Aici ai optiunea de abonament de 1 an si poti sa alegi cati angajati sa protejezi atunci cand iti faci abonamentul, iar ei iti afiseaza automat pretul pe an. Ai posibilitatea de a alege de la 3 membri care te costa 207$ pe an pana la 199 de membri care costa 13731$ pe an, ai varianta si de peste 200 de membri , dar trebuie intai sa discuti cu furnizorul. Un alt aspect pozitiv este faptul ca poti alege si sa incerci 7 zile gratuit acest plan.

Acestia au metode de plata cum ar fi: cardurile de credit obisnuite(Mastercard, Visa) si crypto monede Bitcoin.,

Suport:

Partea de suport este destul de importanta fie daca suntem incepatori sau daca avem experienta in acest domeniu, deoarece daca avem si cea mai mica problema putem apela la furnizor. TunnelBear au doar un sistem de tichete prin e-mail pe care il poti folosi atunci cand completezi un formular de contact pe site, este adevarat faptul ca acestia raspund la probleme in maxim 24 de ore, insa un dezavantaj enorm il ofera faptul ca nu au chat live, aproape toti furnizorii de top au aceata optiune pe care o poti folosi non stop, ei bine TunnelBeat a dezamagit cu aceasta decizie. Desi sectiunea cu intrebari frecvente este de mare ajutor si cuprind foarte multe raspunsuri, atunci cand avem ceva ce nu putem sa rezolvam singuri este bine sa apelam la furnizor, iar modalitatea de chat live ne ajuta mai repede sa rezolvam problema, mai ales daca suntem incepatori.

Avantajele utilizarii TunnelBear:

 • Ofera siguranta si viteza
 • Usor de instalat si utilizat
 • Ofera optiune gratuita pana la 500 MB
 • Nu este foarte costisitor
 • Multe functii de securitate printre care kill switch si adblocker
 • Ofera multe tipuri de abonamente inclusiv pachet pentru afaceri foarte bun
 • Au optiunea de GhostBear

Dezavantajele utilizarii TunnelBear:

 • Nu ofera asistenta clienti prin chat live
 • Nu au IP dedicat
 • Fara torrente
 • Fara Netflix

Concluzia:

In concluzie TunnelBear se poate folosi foarte usor, ceea ce il face perfect pentru incepatori, ofera siguranta prin cripitarea lor puternica cu AES 256 biti si incredere , in plus de aste ei au foarte multe optiuni si functii suplimentare. Marea problema a lor este faptul ca nu au chat live, dar compenseaza prin rapiditatea cu care raspund la e-mailuri.

Un alt avantaj il are faptul ca putem testa gratis TunnelBear, avand la dispozitie 500 MB pe care ii putem utiliza cum vrem noi.

Alte intrebari utile cu raspuns

TunnelBear ofera servicii gratuite?

Da, sunt printre singuri furnizori care ofera servicii gratuite in care putem avea increde, ei ne ofera 500 de MB pentru a testa functii si tot ce vrem, iar apoi sa decidem daca vrem sa ne facem un abonament platit sau nu.

TunnelBear afecteaza mult viteza mea de internet?

In mod normal acesita au viteze destul de bune si nu ar trebui sa va influente foarte mult, insa daca sunteti departe fizic de un server din alta tara viteza poate avea de suferit, de aceea este recomandat sa va conetacti automat cu functia lor “auto”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *