Recenzii VPN reviews

Pe site-ul nostru vpn.ro puteti gasi recenzii la diferiti furnizori de VPN, dar mai intai sa aflam ce este acela un VPN.

Un VPN (retea privata virtuala) este o conexiune securizata criptata la o diferita retea decat cea la care suntem conectati in mod normal. Daca achizitionam un VPN avem o gramada de avantaje printre care securizarea internetului, putem sa navigam anonimi fara sa fim in pericol, putem sa spargem bariere geografice pentru a accesa mai mult continut pe diferite platforme cum ar fi Netflix, pe langa toata acestea mai exista o gramada de facilitati si un VPN ne poate aduce doar lucruri bune in viata.

Dar totusi atunci cand cautam un VPN este imposibil sa il alegem pe cel mai bun, deoarece fiecare este bun pe un domeniu anume, iar pe piata exista sute de VPN-uri, insa pentru a va da o mana de ajutor am facut cateva recenzii la unii dintre cei mai buni furnizori de VPN care exista, unde am observat si am analizat diferite criterii si am evaluat cum s-au descurcat furnizorii.

9.2

NordVPN

9.1

ExpressVPN

8.6

CyberGhost

8.8

Surfshark

8

TunnelBear

7.5

Windscribe

De ce factori trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un VPN

Exista o multitudine de factori de care trebuie sa tinem cont atunci cand achizitionam un VPN, iar pe majoritatea dintre ei ii putem gasi in lista de mai jos si desigur ca ii gasim in fiecare recenzie de pe vpn.ro, unde am analizat fiecare furnizor in parte pe mai multe capitole.

Factori cruciali de care ar trebui sa tinem cont sunt: viteza, securitatea, navigare anonima

Viteza- Un criteriu nelipsit de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un furnizor de VPN este viteza. Desigur ca fiecare VPN ne reduce viteza, insa noi trebuie sa il alegem pe acela care ne-o reduce cel mai putin, daca VPN-ul este slab,incet si instabil nu ne vom putea desfasura in deplina functionalitate activitatile cum ar fi sa downloadam anumite fisiere sau sa vizionam Netflix. Nu este prea placut sa se tot intrerupa streamingul atunci cand vrem sa urmarim ceva. Prin urmare, comparați fiecare VPN și descoperiți Compararea VPN-urilor.

Securitate- Poate cel mai important lucru atunci cand alegem un VPN este securitatea pe care acesta o ofera. Desi aproape toti furnizorii promit un “zid indistructibil” nu este totusi chiar asa multi din furnizori dau gres la acest capitol. Furnizorul care va ofera o politica fara logare este cel mai bun cu alte cuvinte o politica fara logare inseamna ca datele dumneavoastra nu sunt colectate si stocate, iar in cazul in care cineva sa zicem guvernul doreste sa afle anumite lucruri, nu au de unde sa isi procure informatii. Aceasta este un detaliu destul de crucial la un VPN.

Navigare anonima: De fiecare data cand accesezi un site, cei care administreaza site-ul au acces la adresa ta IP si nu numai insa cu ajutorul unui VPN poti naviga anonim pe internet si in mare siguranta fara ca cineva sa iti descopere IP-ul sau sa culeaga si sa extraga informatii despre tine.

Factori pe care ti recomandam sa ii ai in vedere: garantia de rambursare, numarul de dispozitive

Garantia de rambursare- Fiecare furnizor de VPN are o anumita perioada de rambursare, de obicei cele de incredere din top au o perioada de 30 de zile (NordVPN,ExpressVPN,SurfShark si altele), in care daca nu suntem multumiti putem sa ne primim banii inapoi.

Numarul de dispozitive- Atunci cand ne facem un abonament trebuie sa luam in calcul si pe cate dispozitive putem sa folosim acest VPN simultan, aici depinde doar ce furnizor alegem, cativa ofera un numar limitat cum ar fi 3-4, iar altiI pot ajunge si pana la un numar nelimitat, este recomandat sa alegem un furnizor la care putem sa ne contectam multe dispozitive

Factori care pot face diferenta: streamingul, torrentingul, pretul, numarul de servere

Streaming-Una dintre cele mai dese activitati care se fac cu un VPN sunt vizionarea platformelor precum Netflix . Fiecare tara are propriul continut, iar daca folosesti un VPN poti accesa aceste site-uri si din alte tari, iar cu aceasta optiune poti sa urmaresti mult mai multe filme si seriale, nu doar cele disponibile la noi in tara, dar aici ne trebuie si o viteza buna cu care sa nu avem parte de intreruperi

Torrenting- Un factor destul de important, deoarece mai ales daca ne aflam in alta tara trebuie sa avem grija ce si cum descarcam, insa daca folosim un VPN ne putem scapa de aceste griji

Numarul de servere- Cu cat numarul de servere este mai mare, cu atata putem accesa mai multe tari si continut mai amplu, insa daca numarul de servere este mic si sunt multi utilizatori viteza poate scadea automat, iar cu aceasta scadere de viteza pot aparea si problemele